Lenterit op 26 april 2015

Na de lange winterstop eindelijk weer de 1e rit. We hadden ons erop verheugd en hoewel het koud en nat was in Friesland, zette Charles zaterdag de scooter op de aanhanger. Het verzamelpunt was – zoals bij allen bekend – De Alkmaarse Poort.
Tijdens het nuttigen van een kopje koffie of thee werden alle wetenswaardigheden uitgewisseld en verzamelden zich 19 man. We hadden er zin in! Helaas ontbrak Siep en ook Mariska en haar man Wim waren niet van de partij, mensen die normaliter nooit de 1e rit overslaan. We werden uitgezwaaid door Nel, die samen met haar man wel in het restaurant zat, maar niet aan de rit zouden
deelnemen.

Met 15 scooters gingen we op weg. Johan voorop en Jan als laatste man. Het spetterde enigszins maar dat mocht de pret niet drukken.  Koud was het wel, maar de meesten hadden daar rekening mee gehouden

De rit ging via Warmenhuizen, Kalverdijk, Waarland, 't Veld en Winkel naar Abbekerk. De natuur liet zich weer van haar beste kant zien. Overal gele koolzaad-,boter- en paardenbloemen. Ook de ons bekende bollenvelden ontbraken niet. Alleen de dorpen waren uitgestorven.

Onderweg hadden we 2 x een stop, omdat Jan Webeling z'n spiegeltje los zat en omdat er getankt moest worden.

Aangekomen in Abbekerk konden we genieten van een heerlijke lunch bij Het Nieuwe Bonte Paard.

Na de lunch gingen we richting Wognum en via Baasdorpermeer en Wogmeer weer terug naar de Alkmaarse Poort. Een rit van 85 km zat er helaas op. Het was weer een leuke rit.

Groeten uit Friesland,
Ria.

Populaire posts van deze blog

Terugkeer van de Eurovespa?

Ledenlijst

Noord-Holland in Friesland