de “Dorpen- en Dijkenrit” van zondag 22 juni

We vetrekken vanaf rest. Duinvermaak aan de Breelaan in Bergen, na nog even gewacht te hebben wachten, op Joop en Nel, met 18 scooters en totaal 23 personen.
Het was prima scooterweer om te lekker te touren. We rijden -buitenom- richting Schoorl om de drukte in het centrum van Bergen te vermijden. Via de westfriesedijk, een prachtige slingerdijk met vele bochten naar Groote Sloot. Onderweg -dat verwacht je daar helemaal niet –  een bedevaart kerkje om even je gedachten, een andere richting te laten op gaan … Daar is zelfs de mogelijkheid was er om een kaarsje op te stekken … en een rustpauze voor ons. Met de mogelijkheid een wijdse blik te werpen over het poldergebied tot aan Schagen toe.

Schippers Welvaren Kolhorn

Vervolgens door naar Barsingerhorn om in Kolhorn (voormalig vissersdorp) de lunch te gaan doen bij “Schippers Welvaren” een heel mooi aan het water gelegen locatie, met uitzicht over het gebied daar.
Lutjewinkel is de volgende aankomst, met een mooi vervolg, over de oude weg die ons naar Oude Niedorp leidt. Heel landelijk allemaal. Door Oudkarspel en via de oude vlotbrug over het Noord-Hollands kanaal naar Koedijk om zo ons startadres aan de Breelaan weer te op te zoeken. Een prachtige, gevarieerde rit met veel bezienswaardigheden was de reactie van velen van ons. Daarna nog even napraten met een afzakkertje en weer richting huis.

Een woord van dank aan de organisatie is zeker op zijn plaats. Het is altijd wel genieten bij de VCNH, met welke rit dan ook!

Tot de volgende  -Thuisblijvers rit -
viva la vespa,

Siep Hiemstra

Populaire posts van deze blog

Terugkeer van de Eurovespa?

Ledenlijst

Noord-Holland in Friesland