“Onze eerste keer”

Op een mooie Pinsterdag…..…

Het was licht bewolkt, ongeveer vijftig procent kans op neerslag, maar we hielden het droog, het was een hele fijne “Pinksterenrit”.

Verzamelen bij de Alkmaarse Poort, de opkomst was hoog. Onder het genot van een kopje koffie gezellig kletsten. Scooterpraat, lekker palaveren over Vespa’s, technische zaken, kleding en nieuwe snufjes. Het benodigde papierwerk werd geregeld, iedereen was er klaar voor, maandag 25 mei onze tweede rit, de Pinksterdag rit. Iedereen had er zin in!! “Let it Roll”.

Starten……te paard. Laat die Wespen zoemen, Reng-Deng-Deng knetteren de 2-taks,  Rong-Dong-Dong roggelen de 4-taks. "I love the smell of burning Castrol in the morning ...

Het was onze eerste keer, voor mijn vrouw en ik, meerijders waren we, slechts meerijders, maar hartelijk ontvangen in de warme boezem van de VCNH.

Onze eerste keer……...maar niet onervaren, meer dan 25jaar op een Rally 180 gereden. Met vrienden op de Sprint 150 naar Barcelona touren, niets eerst op de trailer maar gewoon vertrekken vanuit Amsterdam. Een defecte bobine in de de-Cammarc (France) hersteld met aluminium folie uit een pakje Gauloises. En…. in mijn hele scooter carrière “slechts” 3x onderuitgegaan…...
Altijd met mijn Rally gereden, het ook geprobeerd met een Heinkel, Lambretta en NSU, zonder succes.

In 2009 kocht ik een nieuwe GTS300, waar ik dagelijks met heel veel plezier op rijd en zo ook deze tour. De machines lopen en de tour kan starten.

Het volgsysteem werkt goed, wij waren er niet mee bekend maar het werkt fijn, iedereen voorbij zien komen en dan weer lekker vol-gas aansluiten. Iedereen rijdt netjes, de route is goed gekozen, de leukste wegen landelijk met bomen en veel bochten, de lange sliert Vespa’s slingert zich door het mooie Noord-Hollandse landschap. Af en toe zwaaiende kinderen of beschouwende bewoners.
Stompetoren, Rustenburg, Wogmeer, Hensbroek, Obdam, Opmeer, Spanbroek, Wognum, Benningbroek, Abbekerk, Lambretschaag, Hoogwoud, Winkel, Het Veld, Zijdewind, De Banne, Tuitjenhorn, Krabbendam, Schoorldam, Schoorl, Bergen, en terug naar Alkmaar.

Een korte tussenstop om de benen te strekken, een heerlijke lunch in Hoogwoud met Holtkamp kroketten, slechts een kleine omleiding i.v.m. een wielertour. Vanuit het polderland weer de dijk op richting Schoorl en Bergen is ook erg leuk.

Samengevat een zeer geslaagde en afwisselde tour, op een mooie Pinsterdag…..…

Met dank aan:
tekst: Serge Sonneborn; Foto's Richard van Zoolingen
Klik hier voor de fotopagina!

Populaire posts van deze blog

Terugkeer van de Eurovespa?

Ledenlijst

Noord-Holland in Friesland