2e Pinksterdagrit

Het is maandag 16 mei. Onze 2e rit, de-2e Pinksterdag, op weg naar Alkmaar, toch nog even een bui regen op m'n kop... maar 't zonnetje brak door en de blauwe lucht kreeg al meer de overhand.
De verdere dag was het vervolgens prima scooterweer. De start bij de Alkmaarse Poort zag er goed uit. 23 personen met zo'n 17 scooters, een mooie opkomst dus. We reden in de richting van Bergen en Schoorl, via Koedijk, naar Petten en zagen daar de kern-reactor staan. Dan komt Castrium komt in beeld en rijden we steeds mooi binnendoor, met weidse vergezichten en ... grotendeels blauw in de lucht!

Oeps, daar eentje (een PX200) met een gebroken versnellingskabel. Jan is er direct bijen na even sleutelen, missie geslaagd!
Vervolgens door naar ons lunch-adres "DE BUURVROUW" genaamd, in Heemskerk. Wat nu? Vlak voor de deur daar.... Jan met zijn eigen sprint-150er- een gebroken kabel! Geen gezeur ook dat werd weer geklaard. Heemskerk en Krommenie en Uitgeest komen in beeld, -even een rook-pauze ingelast- daarna door richting Alkmaar, voor een na-afzakkertje op het terras bij de Alkmaarse Poort, ja dat kon... lekker weer dus!

Met dank aan Johan en Trieny, voor het uitzetten van de 80 km lange rit. Op naar de volgende, dan gaan we met de boot... naar Texel toe!

Siep

Populaire posts van deze blog

Terugkeer van de Eurovespa?

Ledenlijst

Noord-Holland in Friesland