de Friesland Bopperit van 24 augustus

Het wisselvallige weer van de laatste weken was geen belemmering voor de opkomst aan rijders, om mee te rijden met de VCNH Friesland Bopperit. 17 scooters met incl. duo 27 personen waren bij de start aanwezig.
We waren goed en wel binnen en daar kwam toch een partij water naar beneden …
Maar we zaten daar gezellig aan de koffie in wegrestaurant Routiers te Zurich. We vertrokken daarom een half uurtje later.
Het is altijd mooi om door gaasterland te rijden. Onder de dijk door reden we richting Makkum. Vervolgens door Piaam en Gaast heen naar Makkum. In alle rust, langs slingerende wegen met een waterig zonnetje, door Molkwerum naar Stavoren en via Scharl naar laaxum en Mirns (het kleinste haventje van Nederland) door naar ons lunchadres restaurant Boszicht te Oudemirdum.
Na de lunch werd het weer alleen maar beter. We reden via Rijs – Kolderwolde en het “It Heidenskip” naar het stadje Workum. Door het centrum naar Ferwoude via Parrega richting Exmorra. Allemaal dorpen en stadjes die een volkome rust uitstraalden. Nu langzamerhand weer naar onze startlokatie Zurich. Daar aangekomen werd door velen eerst weer de scooter op de aanhanger/trailer gezet om vervolgens afscheid van een ieder te nemen. Diverse diehards gingen weer op de scooter huiswaarts. Iedereen was vol lof over de organisatie en de rit in een mooie omgeving. Dat is goed te horen, voor degene die daar hun tijd in gestoken hebben.

 Viva la vespa en tot horens/ zien maar weer.

 Siep Hiemstra

 Dank aan Mariska voor de foto’s!

Populaire posts van deze blog

Terugkeer van de Eurovespa?

Ledenlijst

Noord-Holland in Friesland