VCNH - Zaanse erfgoedrit 30 april 2017

De eerste rit van de VCNH vertrok vanuit Hotel Restaurant De Rijper Eilanden in De Rijp, gemakkelijk te vinden langs de N244.

Onder de bezielende leiding van Ger en Nel hebben we het erfgoed van de Zaan en omstreken kunnen ontdekken. De eerste kilometers trekken we door De Rijp. Dan door naar het Noord-Hollands kanaal waar we lekker langs kronkelen. Via Wormer rijden we langs de Zaan. Wat een breed stuk water!

Vervolgens gaat het naar Krommenie en door Krommeniedijk. Rustig aan op de 30 km wegen. Dat is helemaal niet erg ; zo kunnen we heerlijk genieten van de Zaanse kleurenpracht. Bij Twaalfmaat in Heemskerk nuttigen we de lunch en kijken we naar de vele bussen met AZ-supporters die over de A9 rijden.

We vervolgen de route naar Busch en Dam en rijden over de vele dijken richting Nauerna en het schilderachtige Westzaan. Langs de Zaan kronkelen we noordwaarts door Zaandijk en Wormerveer. We maken een stop en kijken uit over de voormalige zeepziederij ‘De Adelaar’ aan de Zaan. Een imposant Rijksmonument en nu in gebruik door modemerk Vanilla.

We rijden verder en via de rechte wegen van de Beemster rijden we in een lekker tempo weer naar De Rijper Eilanden. We kunnen terugkijken op een prachtige rit met veel deelnemers. Niet alleen van onze eigen club maar ook van VCZH en VCGE.

Verslag door Roelien en foto’s door Mariska. >>  Klik hier voor de fotoreportage >>

Populaire posts van deze blog

Terugkeer van de Eurovespa?

Ledenlijst

Noord-Holland in Friesland